Συμπράξεις

[vc_row][vc_column width=»1/2″][text_output]

ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ

Συμμετοχή και εκπροσώπηση του φορέα στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Δράμας.

Ο φορέας εκπροσωπείται με την ενεργό συμμετοχή της Προέδρου κ. Τσάνα Μαρίας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Δράμας

Ενεργός συμμετοχή στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τη συμμετοχή και σύμπραξη σαράντα πέντε  φορέων της τοπικής κοινωνίας.[/text_output][gap size=»5 em»][text_output]

ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ

Συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας ενός έτους από 2-12-2013 έως 2-12-2014.

Ενεργός συμμετοχή στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.[/text_output][/vc_column][vc_column width=»1/2″][text_output]

ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ

Πιστοποίηση του φορέα για την ενίσχυση του ρόλου φορέα καθώς και της ποιοτικής παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο Χωριστής Άγιος  Ιωάννης ο Ελεήμων θα υλοποιήσει ένα κοινωνικό φροντιστήριο στο Δ.Δ Χωριστής  το οποίο θα δώσει την  δυνατότητα σε 100 παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου να παρακολουθήσουν για 20 μήνες φροντιστηριακά μαθήματα.
Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το  Ίδρυμα Μποδοσάκη[/text_output][/vc_column][/vc_row]

EYΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ THN ΕΤΑΙΡΕΙΑ LIDL ΕΛΛΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την εταιρεία LIDLΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας, για την ευγενή και γενναιόδωρη χορηγία σας προς τον Φορέα μας, ενισχύοντας το έργο μας στην καθημερινή διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες καθώς και για τα πακέτα τροφίμων που ετοιμάζουμε για τις γιορτές του Πάσχα.
Παραλάβαμε την Τετάρτη 1ηΑπριλίου 2020, τρόφιμα μακράς διάρκειας, 10 τμχ χυμούς ντομάτας των 500gr, 24 κιλά Μακαρόνια, 16 κιλά Ζάχαρη, και 24 κουτιά συμπυκνωμένο γάλα των 410gr, τα οποία με μεγάλο σεβασμό και εχεμύθεια θα διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες μαζί με τα πακέτα του Πάσχα.
Σας ευχαριστούμε ολόψυχα για τη πολύτιμη και συνεχόμενη στήριξή σας στο έργο μας.
Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά!
Με εκτίμηση Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων»
Τσάνα Μαρία

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΓΑ Α.Ε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Εταιρεία ΜΕΓΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε. , για την ευγενή και γενναιόδωρη χορηγία σας προς τον Φορέα μας, ενισχύοντας το έργο μας στην καθημερινή διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες καθώς και για τα πακέτα τροφίμων που ετοιμάζουμε για τις γιορτές του Πάσχα.
Παραλάβαμε την Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, 29 κιβώτια, 344 τεμάχια είδη ατομικής υγιεινής όπως: ( πάνες ακράτειας, επιθέματα ακράτειας & σερβιέτες ) τα οποία θα διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες .
Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά!»
Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων»
Τσάνα Μαρία

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΧΩΡΙΣΤΗΣ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΧΩΡΙΣΤΗΣ »ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΕΛΕΗΜΩΝ»
Το ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ « ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΕΛΕΗΜΩΝ» ιδρύθηκε στις 24 Απριλίου 2007 το οποίο λειτουργεί δυνάμει της υπ’αριθμ.115/2007 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Δράμας, έχει ως έδρα τη Δ. Κοινότητα Χωριστής και σύμφωνα με τις καταστατικές του διατάξεις έχει ως βασικό σκοπό, την άσκηση φιλανθρωπικού, κοινωνικού και ανθρωπιστικού έργου Ειδικότερα, σκοποί του σωματείου αποτελούν:1. Η επιδίωξη της ενίσχυσης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της κοινωνικής φροντίδας 2. Η διοργάνωση δράσεων προς ενίσχυση του κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου 3. Η χρηματική ενίσχυση άπορων οικογενειών 4. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μη ασφαλισμένων άπορων 5. Η οικονομική ενίσχυση, επιμόρφωση και σπουδές άπορων νέων 6. Η δημιουργία δομών κοινωνικής φροντίδας, προς όφελος των ευπαθών κοινωνικών ομάδων 7. Η υλοποίηση και συμμετοχή σε προγράμματα κοινωνικής και ανθρωπιστικής φροντίδας 8. Δωρεάν παροχή εκπαιδευτικής αρωγής σε μαθητές Α!βάθμιας και Β!βάθμιας εκπαίδευσης μέσω του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και του Κοινωνικού Διαδικτυακού Φροντιστηρίου.
Η υλοποίηση των σκοπών του, δύναται μέσα από την οργάνωση και υλοποίηση φιλανθρωπικών, κοινωνικών και ανθρωπιστικών δράσεων, καθώς επίσης και μέσα από οργανωμένες προσπάθειες οικονομικής και υλικής ενίσχυσης απόρων συμπολιτών, όπως ειδικότερα αναγράφονται παρακάτω: • Συμμετοχή στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν. Δράμας • Συμμετοχή στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) • Συμμετοχή στο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER για την υλοποίηση σχετικών δράσεων σκοπού • Καθημερινή διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε άπορες οικογένειες • Υλοποίηση Κοινωνικού Προγράμματος της Περιφέρειας ΠΑΜΘ (2014 έως σήμερα), μέσω της κάλυψης λειτουργικών δαπανών • Υλοποίηση Κοινωνικού Προγράμματος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» ( 2013 έως 2018), μέσω της απασχόλησης ανθρώπινου δυναμικού
• Υλοποίηση Κοινωνικού Προγράμματος του Ιδρύματος «ΤΙΜΑ» (2014) αγορά εξοπλισμού
• Υλοποίηση Κοινωνικού Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες» του Ιδρύματος «Μποδοσάκη» (2014-2016), μέσω της δημιουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου
• Υλοποίηση Κοινωνικού Προγράμματος με τίτλο «Κοινωνικό Διαδικτυακό Φροντιστήριο» (2014-2016), μέσω Επιχορήγησης του Κέντρου On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ • Υλοποίηση Κοινωνικού Προγράμματος Στήριξης Μαθητών(2014-2016), μέσω παροχής πρωινού γεύματος • Υλοποίηση συνοδευτικών δράσεων ψυχαγωγικών υπηρεσιών(π.χ. Σχολές Γονέων, Καλλιτεχνικό εργαστήρι κλπ) • Υλοποίηση εκπαιδευτικών και Ιατρικών ημερίδων
• Ο Φορέας από τον Μάρτιο του 2017 έχει πιστοποιηθεί στο Σύστημα κεντρικής Υποστήριξης «ΑΤΛΑΣ », της πρακτικής άσκησης φοιτητών ΑΕΙ
Το Σωματείο ξεκίνησε να λειτουργεί με 22 Μέλη και σήμερα έφθασε να έχει πάνω από 200 Μέλη
Το Σωματείο ξεκίνησε να βοηθάει περίπου 15 -20 οικογένειες, μετά από πέντε χρόνια έφτασε να βοηθάει 60–70 και σήμερα ωφελούνται 200 οικογένειες περίπου 800 άτομα.
Η Πρόεδρος
ΤΣΑΝΑ ΜΑΡΙΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΑΔΑΜΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Αδαμίδου Αναστασία για την ευγενή και γενναιόδωρη χορηγία σας προς τον Φορέα μας, ενισχύοντας το έργο μας στην καθημερινή διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες καθώς και για τα πακέτα τροφίμων που ετοιμάζουμε για τις γιορτές του Πάσχα.
Παραλάβαμε στις 13 Μαρτίου 2020, αλεύρι 100 κιλά και 100 κιλά ζάχαρη τα οποία θα διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες μαζί με τα πακέτα του Πάσχα.
Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά!»
Με εκτίμηση Η Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων»
Τσάνα Μαρία

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Δραμινή Χαρτοποιία Αnill για την ευγενή και γενναιόδωρη χορηγία σας προς τον Φορέα μας, ενισχύοντας το έργο μας στην καθημερινή διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες καθώς και για τα πακέτα τροφίμων που ετοιμάζουμε για τις γιορτές του Πάσχα.
Παραλάβαμε την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020, ρολά κουζίνας 200 τεμάχια τα οποία θα διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες μαζί με τα πακέτα του Πάσχα.
Επίσης να σας ευχαριστήσουμε για την συνεχή συμπαράστασή στο σωματείο μας.
Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά!»
Με εκτίμηση Η Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων»

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ARIVIA ΑΒΕΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Εταιρεία ARIVIA ΑΒΕΕ για την ευγενή και γενναιόδωρη χορηγία σας προς τον Φορέα μας, ενισχύοντας το έργο μας στην καθημερινή διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες.

Παραλάβαμε την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020, 378,85 κιλά τυροκομικά προϊόντα τα οποία θα διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες.

Σας ευχαριστούμε ολόψυχα για τη πολύτιμη και συνεχόμενη στήριξή σας στο έργο μας.

Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά!

Με εκτίμηση για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων»
Τσάνα Μαρία

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Πρωτοβουλία κατά της ελληνικής κρίσης (1ο Πρόγραμμα: 2012-2015, 2ο Πρόγραμμα: 2015-2016)

 

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλανθρωπικού Σωματείου Χωριστής «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, για ακόμη μία φορά την συμπολίτισσα μας κα. Αδαμίδου Αναστασία, η οποία βρίσκεται κάθε μήνα στο πλευρό μας και στηρίζει το έργο μας.
Παραλάβαμε Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2020 δωρεά: 144τμχ μαγειρικό Αλάτι των 500 γρμ και 144 τμχ μακαρόνια των 500 γρμ
Τα οποία θα διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες.
Εκ μέρους όλων μας ειλικρινείς και θερμές ευχαριστίες.
Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά!»
Για το Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων»
Η Πρόεδρος
Τσάνα Μαρία

 

 

 

 

 

Ετήσιος χορός και η κοπή πίτας του Φιλανθρωπικού Σωματείου Χωριστής

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, ο ετήσιος χορός και η κοπή της βασιλόπιτας του Φιλανθρωπικού Σωματείου Χωριστής «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων».

Η πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», κα. Μαρία Τσάνα, στην ομιλία της παρουσίασε τον απολογισμό των έργων του 2019, και μίλησε για το κοινωνικό, φιλανθρωπικό και πολιτιστικό έργο που επιτελεί το σωματείο, καθώς και τα προγράμματα που υλοποιεί ο φορέας.

Την εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος, εκπρόσωπος της Βουλευτού Χαράς Κεφαλίδου, η κα. Βάσω , ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Δράμας, κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χωριστής, κ. Κωνσταντίνος Ζαρόγλου, καθώς και ο πρώην Πρόεδρος, κ. Κουντουράς Ανέστης, οι Αντιδήμαρχοι, κ. Μιχάλης Μουρβετίδης, κ. Τάσσου Μιχάλης, κ. Χρήστος Κυριακίδης, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Π.Ο.Φ.Τ.Μ.Μ. του Δήμου Δράμας, κ. Γεώργιος Δεμερτζής, εκπρόσωπος του Project 2020, κα. Κιόρτεβε Παρθένα, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικροχωρίου, κα. Γεωργία Τζαβέλα, εκπρόσωπος του Μουσικοδραματικού Συλλόγου Χωριστής, κα. Τασούλα Μαυρίδου, η Σύμβουλος του Νομικού Προσώπου των ΚΑΠΗ, κα. Τασούλα Βασιλείου, η ομάδα των εθελοντών του σωματείου και πλήθος κόσμου.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙO ΠΡΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ MAGIC MISSION

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον μη Κερδοσκοπικό οργανισμό Magic Mission και την πρόεδρο του κ. Βρισηίδα Μαύρου για την πρόθεσή σας να στηρίξετε εμπράκτως και συνεχόμενα το έργο του Φορέα μας.
Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 παραλάβαμε μια παλέτα με τρόφιμα μακράς διάρκειας για τις άπορες οικογένειες που υποστηρίζονται από τον φορέα μας .
Αναλυτικότερα:
Λάδι 20 δοχεία των 16 λίτρων
Αλεύρι 20 πακέτα των 2,5 κιλών
Ζάχαρη 20 πακέτα των 2 κιλών
Φακές 25 πακέτα των 5 κιλών
Φασόλια μαυρομάτικα 14 πακέτα
των 4 κιλών
Ρεβίθια 20 πακέτα των 4 κιλών
Φασόλια 25 πακέτα των 5 κιλών
Ρύζι 25 πακέτα των 5 κιλών
Βιολογικό αλεύρι 4 πακέτα των 5 κιλών
Η συνεισφορά σας είναι εξαιρετικά σημαντική για το δύσκολο έργο μας. Ενισχύει τις δράσεις μας για τη στήριξη ευπαθών και ευάλωτων ομάδων και μας δίνει την απαραίτητη δύναμη για τη συνέχεια, εμπνέοντας παράλληλα το κίνημα του εθελοντισμού και της προσφοράς στην Ελλάδα.
Σας ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία, ευτυχία και επιτυχίες σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο .
Με εκτίμηση Η Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων»
Τσάνα Μαρία