Ο Φορέας μας εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο του Τσάνα Μαρία στα Εκπαιδευτικά σεμινάρια που διοργάνωσε  το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Θεσσαλονίκη στις 10 με 12 Οκτωβρίου και στις 17, 18 και 19 Οκτωβρίου διάρκειας 35 ωρών.

Την Πέμπτη 23/10/2014 τελέσθηκε ο αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων για το σχολικό έτος 2014-2015. Ο αγιασμός πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του φορέα με την συμμέτοχη πλήθους κόσμου, φορέων, μαθητών, γονέων εκπαιδευτικών Μετά τον αγιασμό, μοιράσθηκαν στους μαθητές , σχολικά τετράδια καθώς και το πρόγραμμα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Η έναρξη των μαθημάτων έγινε την Παρασκευή 24/10/2014.

Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι μαθητές των σχολικών μονάδων της κοινότητας Χωριστής Δράμας. Συγκεκριμένα θα παρέχονται δωρεάν μαθήματα σε 100 μαθητές (Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου) της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Για το σκοπό αυτό, ο φορέας προχώρησε στην σύμβαση έργου για είκοσι μήνες, με 4 εκπαιδευτικούς. Στο εγχείρημα αυτό, έχουμε στο πλευρό μας και 12 εκπαιδευτικούς όπου εθελοντικά θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο κοινωνικό Φροντιστήριο με στόχο να καλυφθεί όλο το φάσμα των μαθημάτων. (Σύνολο 172 ώρες διδασκαλίας τον μήνα 16 εκπαιδευτικοί). Το φροντιστήριο  λειτουργεί απογευματινές ώρες σε αίθουσα που μας παραχώρησε ύστερα από αίτημα του φορέα μας ο Δήμος Δράμας στο  Δημοτικό Σχολείο Χωριστής και τα μαθήματα θα διαρκέσουν μέχρι και τον Απρίλιο του 2016.