ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ  «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΕΛΕΗΜΩΝ»       ΔΡΑΜΑ 13-09-2016                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

                       

Η Υποστηρικτική Ομάδα  Μητρικού Θηλασμού  του Φιλανθρωπικού Σωματείου Άγιος  Ιωάννης ο Ελεήμων δημιουργήθηκε με στόχο την προώθηση του θηλασμού και την υποστήριξη των μητέρων που θέλουν να θηλάσουν ή που θηλάζουν. Επαγγελματίες υγείας (μαίες, παιδίατροι, σύμβουλοι θηλασμού ) με εξειδίκευση στο μητρικό θηλασμό θα  παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους. Οι  συναντήσεις ενημέρωσης και υποστήριξης σχετικά με τον μητρικό θηλασμό θα πραγματοποιηθούν  στο χώρο του Φιλανθρωπικού Σωματείου Άγιος  Ιωάννης ο Ελεήμων στην Χωριστή Δράμας  , για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.  Η έναρξη των συναντήσεων ορίζεται στις 26 Σεπτεμβρίου 2016 και η λήξη στις 16 Νοεμβρίου 2016. Η είσοδος για τους συμμετέχοντες  είναι δωρεάν.

Φωτογραφία της Maria Pap.

 

                                                                                ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

 

  1. Μάθημα για την αρχή του θηλασμού (σωστή σύλληψη θηλής, στάσεις θηλασμού).Έναρξη και συνέχιση του θηλασμού ,η συναισθηματική  ισορροπία  της μητέρας. Ποιες στάσεις θηλασμού θα βοηθήσουν μια γυναίκα να θηλάσει με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφύγει τραυματισμούς , πόνο και να προσαρμοστεί γρήγορα στην καινούργια   ζωή μαζί με το μωρό. Συχνές απορίες γυναικών που έρχονται σε επαφή με τον θηλασμό. Η  έμπειρη μαία Βουγιουκλή Μαρία με 28 χρόνια προϋπηρεσία ,πρώην διδάσκουσα στην Νοσηλευτική Σχολή Δράμας, Πιστοποιημένη από το ΕΚΕΠΙΣ,   θα μας ενημερώσει στην συνάντηση που θα γίνει στο Φιλανθρωπικό Σωματείο Χωριστής Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων , Δευτέρα  26 / 9 /2016 ώρα 6:00 μ .μ.

 

  1. Μαθήματα προετοιμασίας τοκετού, και θηλασμός. Θέμα αυτής της συνάντησης η  προετοιμασία  της γυναίκας για φυσιολογικό  τοκετό . Συχνές απορίες γυναικών που έρχονται σε επαφή με τον τοκετό. Η  έμπειρη μαία Βουγιουκλή Μαρία με 28 χρόνια προϋπηρεσία ,πρώην διδάσκουσα στην Νοσηλευτική Σχολή Δράμας, Πιστοποιημένη από το ΕΚΕΠΙΣ,   θα μας ενημερώσει στην συνάντηση που θα γίνει στο Φιλανθρωπικό Σωματείο Χωριστής Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων , Δευτέρα  3 / 10 / 2016 ώρα  6:00 μ .μ.

 

  1. Μύθοι και πραγματικότητα σχετικά με τον θηλασμό. Η Σύμβουλος  Θηλασμού του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος- La Leche League Greece.   Κάλλη  Μαλαματού, θα μας ενημερώσει στην συνάντηση που θα γίνει στο Φιλανθρωπικό Σωματείο Χωριστής Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων , Δευτέρα 10 /10 / 2016 ώρα   6:00μ.μ.

 

  1. Θηλασμός – Αποθηλασμός. Συχνές απορίες γυναικών που έρχονται σε επαφή με τον αποθηλασμό. Αυτοεξέταση μαστού. Η έμπειρη μαία Βουγιουκλή Μαρία με 28 χρόνια προϋπηρεσία , πρώην διδάσκουσα στην Νοσηλευτική Σχολή Δράμας, Πιστοποιημένη από το ΕΚΕΠΙΣ,   θα μας ενημερώσει στην συνάντηση που θα γίνει στο Φιλανθρωπικό Σωματείο Χωριστής Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων, Δευτέρα 17/10/2016 ώρα 6:00 μ.μ

 

  1. Η πρώτη ώρα του νεογέννητου εξετάζοντας παλαιότερες και σύγχρονες πρακτικές που εφαρμόζονται στα ελληνικά μαιευτήρια. Η Αθηνά Κισσουδάκη  Γ.Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ Ψυχολόγος-Μαία Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας-IBCLC και  ιδρυτικό μέλος τα τελευταία πέντε χρόνια   στην υποστηρικτική ομάδα μητρικού θηλασμού Καβάλας  θα μας ενημερώσει στην συνάντηση που θα γίνει στο Φιλανθρωπικό Σωματείο Χωριστής Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων Δευτέρα 24 /10/2016 ώρα 6:00μ.μ.

 

  1. Ο μητρικός θηλασμός από την σκοπιά του παιδίατρου θα μας ενημερώσει ο Βαγγέλης Αργυρίου παιδίατρος, πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC  και  ιδρυτικό μέλος τα τελευταία πέντε χρόνια   στην υποστηρικτική ομάδα μητρικού θηλασμού Καβάλας θα μας ενημερώσει, στην συνάντηση που θα γίνει στο Φιλανθρωπικό Σωματείο Χωριστής Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων , Δευτέρα  31 /10/ 2016  ώρα  6:00 μ.μ.

 

  1. Οικογενειακός προγραμματισμός – Αντισύλληψη . Η έμπειρη μαία Βουγιουκλή Μαρία με 28 χρόνια προϋπηρεσία ,πρώην διδάσκουσα στην Νοσηλευτική Σχολή Δράμας, Πιστοποιημένη από το ΕΚΕΠΙΣ,   θα μας ενημερώσει στην συνάντηση που θα γίνει στο Φιλανθρωπικό Σωματείο Χωριστής Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων Δευτέρα  07/11/2016 ώρα 6:00 μ.μ

 

  1. Η πρώτη εξέταση στα νεογέννητα, Ίκτερος,  χαμηλή πρόσληψη βάρους, αλλεργίες, κολικοί και πως ή εάν τα παραπάνω σχετίζονται με το θηλασμό. Ο παιδίατρος Κουρκούλης Θανάσης, Ειδικός παιδίατρος, Στέλεχος μητρικού θηλασμού του ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟΥ ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, με  πιστοποίηση στην επείγουσα ιατρική για παιδιά APLS- HELLAS. Μετεκπαιδευμένος στην παιδοπνευμονολογική μονάδα του ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, θα μας ενημερώσει στην συνάντηση που θα γίνει στο Φιλανθρωπικό Σωματείο Χωριστής Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων,  Τετάρτη 16 /11/ 2016 ώρα 6:00 μ.μ.

 

 

 Με εκτίμηση η Πρόεδρος

Τσάνα Μαρία

 

https://www.agie.gr/?p=1457

 

Αφήστε μια απάντηση