Κοινωνικό φροντιστήριο

23-10- 2 A24223-10-8 AΤο Φιλανθρωπικό Σωματείο Χωριστής Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων είναι ένας από τους 40 επιλεγέντες φορείς ανάμεσα σε 305 Πανελλαδικά όπου στα πλαίσια του προγράμματος «Είμαστε όλοι πολίτες» σε συνεργασία με το ίδρυμα Μποδοσάκη υλοποιεί ένα κοινωνικό φροντιστήριο στο Δ.Δ Χωριστής του Ν. Δράμας.

Την Πέμπτη 23/10/2014 έγινε η τελετή έναρξης του έργου και τελέσθηκε ο αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων» για το σχολικό έτος 2014-2016.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι μαθητές των σχολικών μονάδων της κοινότητας Χωριστής Δράμας. Συγκεκριμένα θα παρέχονται δωρεάν μαθήματα σε 100 μαθητές (Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου) της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Για το σκοπό αυτό, ο φορέας προχώρησε στην σύμβαση έργου για δέκα εννέα μήνες, με 4 εκπαιδευτικούς. Στο εγχείρημα αυτό, έχουμε στο πλευρό μας και 12 εκπαιδευτικούς όπου εθελοντικά θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο κοινωνικό Φροντιστήριο με στόχο να καλυφθεί όλο το φάσμα των μαθημάτων. (Σύνολο 172 ώρες διδασκαλίας τον μήνα 16 εκ παιδευτικοί.) Το φροντιστήριο λειτουργεί απογευματινές ώρες σε αίθουσα που μας παραχώρησε ύστερα από αίτημα μας, ο Δήμος Δράμας στο Δημοτικό Σχολείο Χωριστής και τα μαθήματα θα διαρκέσουν μέχρι και τον Απρίλιο του 2016.

 Οι  έμμισθοι Εκπαιδευτικοί που απασχολούνται στο έργο είναι οι παρακάτω:

1. ΜΑΤΖΑΡΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
2. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ
3. ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ
4. ΧΑΡΙΣΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΗΜΙΚΟΣ

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα είναι οι παρακάτω:

1.ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ/ΑΜΙΣΘΙ 8ωρες μηνιαίως
2.ΓΑΪΤΑΝΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ/ΑΜΙΣΘΙ 8ωρες μηνιαίως
3.ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ/ΑΜΙΣΘΙ 8ωρες μηνιαίως
4.ΚΕΡΜΕΝΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ/ΑΜΙΣΘΙ 8ωρες μηνιαίως
5.ΚΥΡΙΑΤΖΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ/ΑΜΙΣΘΙ 4ωρες μηνιαίως
6.ΜΠΑΜΠΑΤΖΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ/ΑΜΙΣΘΙ 6ωρες μηνιαίως
7.ΜΠΟΥΝΤΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ/ΑΜΙΣΘΙ 23ωρες μηνιαίως
8.ΞΗΡΟΤΗΡΗ ΕΥΓΕΝΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ/ΑΜΙΣΘΙ 8ωρες μηνιαίως
9.ΟΥΣΤΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ/ΑΜΙΣΘΙ 8ωρες μηνιαίως
10.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ/ΑΜΙΣΘΙ 8ωρες μηνιαίως
11.ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ/ΑΜΙΣΘΙ 4ωρες μηνιαίως
12.ΣΑΒΒΙΔΟΥ  ΔΗΜΗΤΡΑ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ/ΑΜΙΣΘΙ 8ωρες μηνιαίως

Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το  Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

footer1footer2