Το σωματείο

[vc_row][vc_column width=”1/2″][blockquote type=”left”]Ίδρυση του σωματείου[/blockquote][accordion][accordion_item open=”true” title=”Ιστορία…”]Το σωματείο ιδρύθηκε στις 24 Απριλίου 2007 με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Δράμας με την επωνύμια ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ”ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΕΛΕΗΜΩΝ” και εδρεύει στο Δημοτικό Διαμέρισμα Χωριστής του Δημου Δράμας με αριθμό στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας Ιδιωτικού Τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα 01101ΣΥΕ11076012Ν0849 και Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων 01101ΣΥΕ11076012Ν0773.

Το σωματείο τιμά τον Αγιο Ιωάννη τον Ελεήμων στις 12 Νοεμβρίου με την καθηερωμένη Αρτοκλασία προς τιμήν της γιορτής του Αγίου.

Η Χωριστή έχει πολύ μεγάλη παράδοση στον πολιτισμό όπως είναι ο Πολιτιστικός Μουσικοδραματικός Σύλλογος ο οποίος ιδρύθηκε το 1906 επι Μητροπολίτου Χρυσοστόμου Σμύρνης , ως Φιλανθρωπικός Σύλλογος ”ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” και συνεχίζει να πραγματοποιεί το έργο του με μεγάλη επιτυχία στα μουσικά, στα χορευτικά και στα πολιτιστικά δρώμενα του χωριού, εδώ και πάνω από ένα αιώνα.

Σήμερα η νέα γενιά έχει ιδρύσει το Φιλανθρωπικό Σωματείο ΄΄Αγιος Ιωάννης ο Ελεήμων”,που ο σκοπός του είναι καθαρά Φιλανθρωπικός. Θέλει να συνεχίζετε η παράδοση και να εξελίσσετε ακόμη καλύτερα αν και ζούμε σε χαλεπούς καιρούς.

Σκοπός του σωματείου είναι η διατήρηση των πατριωτικών, εθνικών και θρησκευτικών παραδόσεων. Επίσης, η προσφορά κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου στο Δ.Δ. Χωριστής του Δήμου Δράμας, αλλά και σε όλο το Νομό Δράμας.

Ο σκοπός αυτός δεν είναι κερδοσκοπικός, ούτε αντίθετος στους νόμους, την ηθική και την δημόσια τάξη.[/accordion_item][/accordion][/vc_column][vc_column width=”1/2″][image type=”none” float=”none” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” src=”272″][/vc_column][/vc_row]

Αφήστε μια απάντηση